בירושלים הושק המרחב הבִּיוֹסְפֶרִי הראשון בישראל | מה זה אומר?

$(function(){})

חמש רשויות מקומיות וגופים סביבתיים חברו יחד להקמת מרחב ביוספרי באגן השורק העליון שיחבר בין שמירת טבע לפיתוח עירוני

נחל שורק | צילום: בר wikipedia

בִּיוֹסְפֶרִי - מכירים?! בשיתוף פעולה חסר תקדים בין עיריית ירושלים, מועצה אזורית מטה יהודה, מבשרת ציון, אבו גוש וצור הדסה, לצד רשות הטבע והגנים וגופים סביבתיים נוספים, הוכרז השבוע על הקמת מרחב בִּיוֹסְפֶרִי ראשון מסוגו בישראל באזור נחל שורק. המיזם, שאושר לאחר שמונה שנות עבודה מאומצת, מיישם מודל בין-לאומי של אונסק"ו השואף לשלב בין שמירה על טבע, יערות, חקלאות ונחלים לבין מגורים, תעסוקה, תחבורה ותרבות בצורה חכמה ורגישה לסביבה.

בקק"ל מסבירים כי מרחב ביוספרי הוא אזור שבו חיים אנשים כחלק בלתי נפרד מהמערכת האקולוגית שסביבם. הוא כולל אזורים רגישים ואת המרחב הסובב אותם, על הפעילות האנושית וההתיישבותית שבו. באזור כזה מתקיימת שמירה על נופים, מערכות אקולוגיות, מגוון מינים ומשאבי טבע, אך במקביל מתקיים בו גם פיתוח בר-קיימא בכל תחומי החיים: כלכלה ותעסוקה, חקלאות, תשתיות, תיירות, שירותים קהילתיים, קהילה ודמוגרפיה. הבסיס לשילוב בין השימור והפיתוח הוא אותו "פיתוח בר-קיימא" ופירושו - פיתוח שאינו פוגע בבסיס המשאבים עליהם הוא נשען.

את התהליך הנוכחי מובילה קרן ירושלים ירוקה, בשיתוף משרדי ממשלה, רשות ניקוז שורק-לכיש, קק"ל, רשות הטבע והגנים, מנהלים קהילתיים של ירושלים, החברה להגנת הטבע, מרכז דש״א, האקדמיה של בצלאל, ועוד ארגונים ועמותות בתחום סביבה, תכנון וקיימות. המרחב משתרע על פני אגן השורק העליון וכולל חלקים נרחבים מהעיר ירושלים ופרוזדור ירושלים עד כביש 38.

המרחב הביוספרי החדש עשוי להוות פריצת דרך ברמה ארצית ומיועד להצטרף לרשימה היוקרתית והמצומצמת של כ-700 מרחבים ביוספריים בעולם בהובלת אונסק״ו, ביניהם מרחבים עירוניים כדוגמת וינה ודאבלין.

להצטרפות לקבוצות ועדכוני "ירושלים החרדית" בוואטסאפ לחצו כאן

מעוניינים להגיב? לדווח? צרו איתנו קשר במייל האדום [email protected]


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה